Black Friday Nedir?

0
683
Black Friday Nedir?

Black Friday Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan ve Şükran Günü olarak kutladıkları günden sonra gelen ilk Cuma gününe verilmiş bir isimdir. Yılbaşına yakın bir tarih olması nedeniyle noel alışverişleri için başlangıç tarihi olarakta kabul edilir ve bugün de mağazalar indirim için kendilerini hazırlayıp erken saatlerden geç saatlere kadar satışa hazır bulunurlar.

Black Friday kullanımı ilk olarak 1960’lı yıllara dayanmaktadır. BLack Friday gününe denk gelen indirim gününde Philadelphia şehrinde insanların alışveriş için sokağa dökülmesiyle büyük bir trafik sıkışıklığı yaşanmıştır ve polisler tarafından ‘Kara Cuma’ olarak adlandırılmıştır. Daha sonra da günümüze kadar hem Black Friday hem de Kara Cuma isimleriyle gelmiş ve kaçırılmayacak indirim fırsatlarıyla insanları alışverişe teşvik eden dev indirim günü haline gelmiştir. Sonuç olarak Black Friday ve Kara Cuma aynı günü anlatan iki farklı söylem haline gelmiştir.

Black Friday Ne Zaman?

Black Friday, birçok ülke de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma günü olarak belirlenmiştir. Bu sene Şükran Günü 23 Kasım’a denk geldiği için, Black Friday 24 Kasım Cuma günü başlayıp tüm gün devam edecektir. Kışlık sezon alışverişlerinin başladığı bu trend indirim gününde perakende alışverişlerde büyük indirimler sizi bekliyor. Sadece tekstil firmaları değil birçok firma ivme kazanan Black Friday gününe hazırlanmış durumda. İhtiyacınız olan ne varsa sepetinizi hazırlayın ve istediğiniz o ürünlere stokları tükenmeden sahip olun.

Kara Cuma’da Ne Kadar İndirim Oluyor?

Black Friday ile aynı anlama denk gelen Kara Cuma gününde giyim sektöründen elektronik ev aletlerine birçok marka da kayda değer oranda indirim yakalayabilir, bu fırsat günlerinde eviniz de veya gardırobunuzda eksik olan parçaları satın alabilirsiniz. Black Friday günlerinde en az %30 olacak şekilde indirim gözlemleyebilir bu indirim oranlarının markalara göre değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz. BSL için yeni sezon dahil tüm ürünler de geçerli %60’a varan indirimler sizi bekliyor!

Black Friday İndirimleri Nasıl Değerlendirilir?

Eğer ihtiyaçlarınız için Kasım ayını beklediyseniz Black Friday sizin için son çıkış olabilir. Çünkü markalar yeni yıl öncesi indirimlerini, büyük alışveriş fırsatları olarak değerlendirilen Kasım ayının belirli günlerine bölmüştür. Tüm markalar elindeki stok durumuna göre indirime girecek ürünlerini belirleyip satışa sunacaktır. BSL olarak yeni sezon ürünlerimiz dahil tüm ürünlerimize kaçırmak istemeyeceğiniz indirimler uyguladık ve üzerinizde kendi stilinizi yansıtabileceğiniz BSL parçalarını görmek için sabırsızlanıyoruz. Özellikle koleksiyon olarak çalıştığımız ve birçok modele sahip olduğumuz feminen takım modellerimiz sizleri bekliyor. Tabi bu indirimleri sadece kıyafet için değil ihtiyacınız olan elektrikli ev aletleri, beyaz eşyalar, yeni ev kuran çiftler için mobilyalar gibi birçok alanda değerlendirebilirsiniz. Herkesin bu indirimleri beklediğine eminiz. Bu indirimleri değerlendirmek ve fırsatları kaçırmamak için BSL Blog yazarları olarak size bazı tüyolarımız olacak. Öncelikle;

İhtiyaç Listenizi Oluşturun ve Fiyat Araştırması Yapın!

Tüm Kasım ayı boyunca almak istediğiniz fakat indirim oranı size yeterince cazip gelmeyen ürünlerin listesini oluşturun. Black Friday bu ürünü uygun fiyata alabilmeniz için son fırsat olabilir. Çünkü tüm ürünlere artan maliyet fiyatlarıyla yeni yıldan sonra zam gelme ihtimali oluyor her şeye olduğu gibi. Bu da almak istediğimiz parçalardan bizi biraz daha uzaklaştırıyor tabii. O yüzden ihtiyaç listenize göre birde fiyat araştırması yapmanız gerekiyor. Bütçenize en uygun olanı tercih etmeniz sizi Black Friday sonunda mutlu edecektir. Bu indirimlerde birçok kışlık ürün inceleyebilirsiniz. Özellikle sezonda cep yakan mont ve kaban modellerini araştırabilir, beğendiğiniz modellere indirimde kaçırılmayacak fiyatlara sahip olabilirsiniz. Bunun yanında dolabınızda bulunması gereken ve her baktığınızda iyi ki almışım diyeceğiniz BSL elbise modellerini incelemenizi öneririz. Sezona damga vuran dekolteli elbise modelleri ve drapelerle hareketlenen mini, midi ve maxi boy seçeneği sunduğumuz hayalinizdeki o elbiseye sahip olabilirsiniz. İster özel bir davette ister günlük hayatınızda tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Bu indirimlerde kaçırılmayacak bir diğer fırsatta kapsül parçaları satın almak olabilir. Trend olan yırtmaçlı etekler ve blazer ceket koleksiyonumuza göz atabilir ofis şıklığında ihtiyacınız olan anahtar parçalara sahip olabilirsiniz.

Online Alışverişi Tercih Edin!

Vücut tipinizi az çok tanıyorsanız ve markanın beden kalıplarını biliyorsanız online alışveriş sizin için vakit tasarrufu anlamına gelmektedir. Çünkü siz de tahmin edersiniz ki Black Friday günü mağazalarda oluşan kalabalıklar eğer ne alacağınız konusunda kararsızsanız sizin için bir eziyete dönüşür. Bu konuda bizim size tavsiyemiz indirim başlamadan önce mağaza da gidip ürünü denemeniz ve online olarak alışveriş yapmanız.

Online Sitelere Üyelik Oluşturun ve Maillerinizi Kontrol Edin!

Üye olup, maillerinizi kontrol etmek online alışveriş sevenler için yazılı olmayan bir kuraldır 🙂 Çünkü markalar indirim haberlerini, indirime girecekleri günü ve daha birçok işinize yarayacak fırsatı mail yoluyla sizlere iletirler. Eğer üyelik oluşturursanız size güncel olarak mail geleceği için hiçbir fırsatı kaçırmazsınız. İndirim başlangıç ve bitiş günlerini, en çok satan modelleri, sepetinize özel indirimleri bu sayede keşfedebilir ve beklediğinizden çok daha avantajlı bir şekilde satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sepetinizi oluşturup markanın indirime gireceği günü maille duyurmasını beklemek, stok sıkıntısı yaşamamanız için de büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Black Friday Ne Zaman Bitiyor?

Black Friday Şükran Günü’nden sonraki Cuma günü olarak yaygınlaştığı için tarih olarak genellikle Kasım sonlarına denk gelmektedir. Ancak, bazı mağazalar ve markalar e-ticaret sayfalarında indirimleri birkaç gün öncesinden başlatıp, Cyber Monday’e kadar uzatabilirler. Çünkü bu durumda daha fazla müşteriye hitap etmektedirler. Hem de yılın büyük kampanyasını sadece bir günle bitirmek istemezler. Bu markadan markaya değişiklik gösterebilmektedir.

BSL editörleri olarak yazımızı bitirirken size bu indirimde göz atabileceğiniz sezonun birkaç trendinden de bahsetmek istiyoruz. Black Friday indirimleri, gardırobunuzu güncellemek, kapsül dolabınızı oluşturmak ve sezonun trend parçalarına sahip olabilmek için bir fırsattır. Özel davetler için vitrinlerde çokça gözümüze takılan stiletto ve uzun kaban modellerimizle kombini tamamladığınızda şıklığınızla bakışları üzerinize toplayacağınız çeşitli renk ve kesimlere sahip olan drapeli elbise modellerimizi incelemenizi öneririz. Casual bir tarzınız varsa iddialı denim parçalarımıza göz atabilir, kombininizi triko kazak ve botlarla tamamlayarak 2023-2024 kış modasında sıkça adı geçen sokak stilini yakalayabilirsiniz. Ofis şıklığını arayanlar içinse klasik ama vazgeçilmez gömlek ve palazzo pantolon seçeneklerimiz sizleri bekliyor. Unutmayın #BSLAlwayswithyou!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz