Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

0
816
Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Pantolon hem günlük hem de farklı etkinliklerde sık sık kombinlerimizi tamamladığımız bir parçadır. Her kadının dolabında mutlaka bulunan bu parçanın vücudunuza uygun olarak seçilmesi de oldukça önemlidir. Moda dünyası, her vücut tipine uygun kıyafet seçenekleri sunarak tüm kadınlara konforlu şıklık hissi sağlıyor. Pantolon seçimi de bu konforu oluşturabilmek için önemli bir detaydır. Vücut şekline göre pantolon seçimi görünümünüzü etkileyerek daha özgüvenli hissetmenizi sağlar. BSL blog yazarları olarak farklı vücut tiplerine göre pantolon seçimleri için size fikir verebilecek başlıkları derledik:

Armut vücut tipi nasıl pantolon giymeli

Eğer vücut tipi olarak ince bir bele ve geniş kalçalara sahipseniz armut formda bir vücuda sahipsiniz demektir. Sizin vücut tipiniz için düşük bel pantolonlar en ideal parçalardır. Bu pantolonlar belinizin inceliğini vurgulardan, kalçalarınızı kamufle edecek ve size kusursuz bir görünüm sunacak! Armut vücut tipine uygun bir diğer pantolon seçeneği de belinize tam oturan ve paçalara doğru hafif genişleyen bol paça pantolonlar. İster dolgu topuklarla, ister botlarla, isterseniz de makosenlerinizle kombinleyebileceğiniz pantolon modelleri BSL’de…

Dikdörtgen vücut tipi nasıl pantolon giymeli

Vücudunuz da bel, kalça ve omuz genişlikleriniz yaklaşık olarak aynıysa ve vücut hatlarınız daha az belirginse dikdörtgen vücut tipine sahipsiniz demektir. Şanslısınız çünkü vücut hatlarınızı ön plana çıkarabilmek adına birçok stil tüyosu vereceğiz J Belinizi saran yüksek belli pantolonlar sizi şıklığa yaklaştıracak en etkili seçenek olacaktır. Aynı şekilde kemerli havuç kesim pantolon seçenekleri de sizin için kurtarıcı parçalardır. Klasik tercihlerden sıkıldıysanız desenli veya cepli pantolonlar tecih ederek bacaklarınıza daha fazla dikkat çekebilir, vücut hatlarınızı dengeleyebilirsiniz.

Elma tipi vücut nasıl pantolon giymeli

Üst bedeniniz alt bedeninize göre daha genişse, kalın bir bel ve kalçanız varsa elma vücut tipine sahipsiniz demektir. Kaçınmanız gereken ilk model düşük bel pantolonlar! Sizi ideal görünüme kavuşturacak pantolon modelleri orta bel veya yüksel belli düz paça pantolon modelleri olacaktır. Amacımız belimizi orantılı gösterip alt bedenimize odağı yöneltmek. Bunun için tek renk pantolonlar tercih ederek alt bedeninizi daha ince gösterebilir ve görünümünüzü dengeleyebilirsiniz.

Bacak şekli ve tipine göre pantolon seçimi nasıl olmalı

Pantolon seçerken dikkat etmemiz gereken önemli etkenlerden biri vücut tipine göre, diğeri de bacak şekline göre modeller seçebilmektir. Vücut tipinize uygun olabilecek kısmı inceledikten sora gelelim bacak boyu ve şekline uygun seçenekler sunmaya;

  • Eğer ince ve uzun bacaklarınız varsa şanslısınız ki sizin için tüm pantolon modelleri uygundur fakat skinny veya dar kesimli pantolon tercihi bacaklarınızı vurgulayabilir, yüksek belli pantolonlar bacak boyunuzu olduğundan uzun gösterebilir.
  • Kısa ve kalın bacaklarınız varsa yüksek bel ve bilek kesim modeller tercih etmek sizin için doğru seçim olacaktır.

Sonuç olarak, vücut tipinizi ve bacak şeklinizi dikkate alarak pantolon seçimi yapmanız, daha iyi bir uyum ve görünüm elde etmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, her beden güzeldir ve doğru pantolon seçimiyle kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz! Kendi stilinizi bulmak ve vücudunuzu en iyi şekilde vurgulayan pantolonları seçmek için deneme yapmaktan çekinmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz