Siyah Elbise Nasıl Hareketlendirilir?

0
348
Siyah Elbise Nasıl Hareketlendirilir?

Bu blog yazımızda hepimizin dolabında birçok farklı kesimde olan siyah elbiseleri nasıl hareketlendirebiliriz sorusuna cevap arıyoruz 🙂

Siyah elbise moda dünyasının vazgeçilmez ve klasik parçalarından biridir. Kullanım alanınıza göre elbisenizi daha şık bir görünüme kavuşturmak ve daha hareketli göstermek isteyebilirsiniz.

İşte BSL moda editörlerince günlük hayatımızda da vazgeçilmez olan siyah düz elbiselerinizi hareketlendirmenin 7 yolu:

Doğru Kesimi Seçin

Elbisenin kesimi, vücut tipinize uygun olmalıdır. 2023 modasına baktığımızda her vücut tipine uygun elbise seçeneklerinin ne kadar fazla olduğunu gördük. Dar kesimler, sezona damga vuran mini elbiseler, drape veya dekoltelerle süslenen midiler ve uçuş uçuş maksiler… Siyah risksiz bir renk olduğu için vücudu saran veya hafif A kesimli bir elbise, şıklığınızı ön plana çıkarabilir. Vücut hatlarınızı ortaya çıkaran bir kesim cesur silüetinizi ön plana çıkarabilir.

Aksesuarlarla Tamamlayın

Elbise kombinlerinin bitirici detayı olan aksesuarlarla görünümünüzde büyük bir fark yaratabilirsiniz. Büyük ve gösterişli bir kolye, zarif küpeler veya şık bileklikler seçerek elbisenizi daha çarpıcı hale getirebilirsiniz.

Farklı Ayakkabı Seçenekleri Deneyin

Siyah elbiselerinizi farklı ayakkabılarla kombinleyerek elbisenizin havasını değiştirebilirsiniz. Renkli sneakerlar, kalın topuklu ayakkabılar ya da tercih edeceğiniz neon stilettolar elbisenizi daha çekici hale getirebilir. Sade bir görünümü ön plana çıkarmak için ayakkabılardan yardım alabilirsiniz.

Ceket veya Hırka Ekleyin

Üzerinize uygun 2023-2024 moda trendlerinden bahsettiğimiz bloğumuzda da adı geçen crop ceketler veya sonbaharla birlikte hayatımıza giriş yapmayı bekleyen triko hırkalar ekleyerek elbisenizi daha katmanlı hale getirebilirsiniz. Bu sene sizi saran kat kat kombinler trend kışın hem sizi sıcak tutacak hem de kombinlerinizi daha havalı hale getirecek. Oversize ceketler, bomber ceketler ve sevdiğimiz deri görünümler siyah elbiselerin tamamlayıcısı olacak. Renk veya tarz kontrastı oluşturarak ilgi çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Saç Stili ve Makyajı Uygun Seçin

Düz elbiseyi hareketlendirme yollarından en kolayı saçınızı ve makyajınızı elbisenize uygun bir şekilde tamamlamak. Sade bir kombinden yanaysanız, düz ve parlak saçlar kullanabilir; makyajınızda da şeftali tonlarını tercih edebilirsiniz. Daha çarpıcı bir görünüm isterseniz, maşalı ve havalı gözüken saçlar ile cesur bir ruj veya göz makyajı deneyebilirsiniz.

Kumaş Seçimi İle Oynayın

Dolabınıza farklı dokularda ve kumaşlarda siyah elbiseler seçerek hareketlilik katabilirsiniz. Sizin için her ortama uyum sağlayabilecek dantel, saten, kadife gibi kumaşlarla tarzınızı daha zengin ve çabasız gösterebilir, siyah elbiselerinizi tek başına hareketli hale getirebilirsiniz. Kışın günlük kullanım için trikolardan destek alarak çok daha şık ve zahmetsiz bir şıklık yakalayabilirsiniz.

Çantalar

Elbisenizi tamamlayan uygun bir çanta seçimi, görünümünüzü daha pratik hale getirebilir. Basic bir elbiseyle kullanacağınız büyük ve renkli bir omuz çantası size spor şıklık kazandırabilir veya saten, kadife elbise seçenekleriyle kombinleyeceğiniz zarif bir el çantası tercih edebilirsiniz.

Toparlayacak olursak, siyah elbisenizi daha şık hale getirmek için pek çok yaratıcı yol bulunmaktadır. Kişisel tarzınızı yansıtarak ve farklı aksesuarlarla denemeler yaparak, her seferinde farklı bir şıklık yakalayabilirsiniz. Üstelik siyah elbiseler ofis hayatınızda da sizi destekleyecek gün boyu yapacağınız tüm aktivitelere eşlik edecektir. Önemli olan, kendinizi iyi hissettiğiniz ve tarzınızı yansıttığınız bir görünüm elde etmektir. Unutmayın size en çok BSL yakışır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz